Spaghetti bolognese
Na obiad

Klasyczne spaghetti bolognese

Dzisiaj po włosku. Spaghetti bolognese.

Chyba większość z nas je lubi. Szybki, aromatyczny obiad. Nic dodać, nic ująć. Pozostaje mi życzyć smacznego 

Co potrzebujesz:

  • mięso mielone z wołowiny lub indyka
  • 300 g passaty pomidorowej
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała cebula
  • bazylia, oregano, tymianek, ostra papryka
  • pieprz, sól
  • tarty parmezan
  • świeża bazylia
  • makaron spaghetti
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Na rozgrzanej patelni podsmaż czosnek i cebulę. Po chwili dodaj mięso, dokładnie rozdrobnij je drewnianą łyżką lub widelcem. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj passatę, koncentrat oraz zioła. Gotuj na małym ogniu ok 30 minut, od czasu do czasu mieszając. Makaron ugotuj al dente. Posyp parmezanem oraz udekoruj listkami bazylii.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.